Ryzlink ALTERNATIVE 2019
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Ryzlink ALTERNATIVE 2019Skladem420 Kč347 Kč bez DPH
Víno alternative je pro nás symbolem návratu k vinařským kořenům. Pod tímto názvem vyrábíme jen jedno víno ročně. Vybíráme vždy odrůdu hroznů, která byla v daném ročníku nekvalitnější. Jedná se o ruční selekci bobulek, u které se vybírají veškeré třapiny, lístky a špatné hrozny. Proces kvašení a zrání probíhá i se slupkami po dobu 12 měsíců ve speciálně upravených dubových sudech, a to bez přidání jakékoliv síry a preparátů. V závěrečné fázi se víno nefiltruje, pouze se cedí přes síto, a poté ihned lahvuje. Díky tomu je jeho chuť robustní, rozmanitá a velmi bohatá.
Možná se i vás dotkne radost, kterou jsme cítili s každou ručně vybranou bobulí pro výrobu této limitované edice naturálních vín.
Spontánní, neotřelé, přírodní a JEDINEČNÉ
![]() | Ryzlink rýnský Moravské zemské víno Viniční trať Na stráni, Lužice Vinařská oblast Morava |
![]() | Fermentovalo a zrálo: 12 měsíců v dřevěných sudech |
![]() | Wine & Food: hodí se k výrazným jídlům, skvěle chutná s Lopenickou slaninou |
![]() | Archivace: 2 až 10 let
|
![]() | Limitovaná edice: vyrobeno jen 750 lahví |
![]() | Analytika vína: |
![]() | Ocenění vín z prestižních soutěží |
Technologie výroby
Výběr a sběr hroznů je jednou z nejdůležitějších věcí pro výrobu kvalitních vín. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností. Sběr proběhl ruční sklizní.
Víno kvasilo a zrálo 12 měsíců s ručně vybranými bobulemi v dřevěném sudu, bez přidání síry a preparátů. Víno bylo lahvováno s jemnými kaly, proto před konzumací kaly promíchejte, nebo nechte usadit na dně stojaté lahve 7 dní, poté dekantujte. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin.
Řada vín REZERVA / ALTERNATIVE
Víno alternative je pro nás symbolem návratu k vinařským kořenům. Pod tímto názvem vyrábíme jen jedno víno ročně. Vybíráme vždy odrůdu hroznů, která byla v daném ročníku nekvalitnější. Jedná se o ruční selekci bobulek, kde se vybírají veškeré třapiny, lístky a špatné hrozny. Proces kvašení a zrání probíhá i se slupkami po dobu 12 měsíců ve speciálně upravených dubových sudech, a to bez přidání jakékoliv síry a preparátů. V závěrečné fázi se víno nefiltruje, pouze se cedí přes síto, a poté ihned lahvuje. Díky tomu je jeho chuť robustní, rozmanitá a velmi bohatá.
Možná se i vás dotkne radost, kterou jsme cítili s každou ručně vybranou bobulí pro výrobu této limitované edice naturálních vín.