Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Lahvovali jsme ročník 2019!
A je to! Nalahvovali jsme ročník 2019. Konkrétně Chardonnay Vejce, Pinot Gris a Pinot Noir. Kdy budou hotová?
Nalahvováno. Lukáš se rozhodl, že odteď bude vína nalévat ze zavřených lahví, aby se ušetřilo.
Naše vína si většinou dávají na čas. Vína, která jsme v dubnu 2021 nalahvovali, jsou z ročníku 2019. Od podzimu předloňského roku zrála tato vína v betonovém vejci a v sudech, dlouhou dobu na slupkách a s minimem síry.
Kolik lahví je potřeba na celý ročník?
Lahvování je pro nás vždycky velká událost. Spousta času, který jsme vínům věnovali, se tady přetaví do téměř hotových produktů. Jak ale říká Robin, vždycky se to ještě může pokazit. Díky tomu je to i skvělé dobrodružství, kdy ochutnáváme, jestli se vína povedla tak, jak jsme čekali, jestli jsou stejně výjimečná, jako byla vloni, jestli některé neuzrálo jinam, než jsme po něm chtěli. S nalahvováním vín ale ještě nemáme hotovo. Naturální a přirozená vína, jaká děláme u nás ve vinařství, dál pracují ještě v lahvi. Zrají a pomalu dospívají.
Z vín, která jsme na začátku dubna lahvovali ale letos máme velkou radost. Zdá se nám, že jsou opravdu excelentní a že se povedla. Dobrý vinař se prý pozná i tak, že mezi jednotlivými ročníky nejsou nijak propastné rozdíly. To se nám, myslím, letos docela povedlo. Už se nemůžeme dočkat, až v průběhu léta otevřeme první lahve a ochutnáme vína hotová. Těšíte se taky?